Video

Vier Brabanders opgepakt bij groot amfetaminelab in Limburg

11 juni 2017 om 14:50
nl
In het onderzoek naar een groot drugslab in het Limburgse Haler heeft de politie nog twee Eindhovenaren en een man uit Zegge aangehouden. Zaterdag trof de politie het amfetaminelab aan. Toen werden de eigenaar en een man uit Eindhoven aangehouden.
Profielfoto van Mariëlle Wijffelaars
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars

Bij de politie in Oost-Brabant kwam informatie binnen dat een groep mannen uit Eindhoven zich bezig zou houden met productie van harddrugs. Tijdens het onderzoek kwam de voormalige boerderij in Haler in het vizier. Bij de politieactie op zaterdag werd het afmetaminelab gevonden.

Arrestatie op A2
In het lab waren grondstoffen voor productie van drugs aanwezig. Ook vonden de agenten gevaarlijke chemicaliën. Het afval werd gedumpt in gierkelders. De eigenaar van het pand werd ter plekke aangehouden.

LEES OOK: Eindhovenaar opgepakt bij drugslab in Limburg

Een 27-jarige Eindhovenaar werd op snelweg A2 bij Weert aangehouden. Ook hij is vermoedelijk betrokken bij het drugslab, meldde de politie zaterdag.

Nog meer aanhoudingen
Bij huiszoekingen in Eindhoven werden later op de dag nog eens drie verdachten opgepakt. Het gaat om twee broers van 26 en 38 jaar uit Eindhoven en een 28-jarige man uit Zegge. Op verschillende locaties werd nog meer drugs gevonden en spullen die nodig zijn voor de productie van amfetamine.

De verdachten worden verhoord en dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Volgens de politie is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen volgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.