Vermiste zwemmer (14) dood gevonden in recreatieplas 't Zand in Alphen

12 juni 2017 om 11:36 • Aangepast 21 november 2020 om 00:30
nl
Na een urenlange zoektocht heeft de politie zondagavond laat het dode lichaam van een vermiste jongen gevonden in recreatieplas ’t Zand in Alphen. De 14-jarige jongen uit Tilburg verdween rond vier uur ’s middags. Hij was voor het laatst gezien in het midden van de plas.
Profielfoto van Ronnie Vermonden, Twan Spierts
Geschreven door
Ronnie Vermonden, Twan Spierts

Duikers van de brandweer zochten eerst uren naar de vermiste jongen. Aan het begin van de avond werd de reddingsactie omgezet in een bergingsactie. Specialisten van de politie hebben met sonar verder gezocht.

Duikers van de politie hebben het lichaam van de jongen iets na elf uur ’s avonds uit het water gehaald. De familie van de jongen is inmiddels op de hoogte gebracht.

Wachten op privacy instellingen...


Veel kijkers
Vrienden van de jongen sloegen zondagmiddag alarm. Snel kwamen veel hulpdiensten ter plaatse.   

Een getuige zei dat er honderden mensen langs de kant van het water stonden. Ook zouden een aantal getrainde zwemmers mee hebben geholpen met de zoektocht. Het troebele water maakte de zoektocht niet eenvoudig.

Wachten op privacy instellingen...



Augustus 2016
In augustus 2016 was er in hetzelfde water ook een drenkeling. Dat ging om een Poolse man, die uiteindelijk een paar dagen later in het ziekenhuis overleed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.