Video

300 figuranten, zoveel waren er nog nooit nodig voor één corsowagen in Zundert

12 juni 2017 om 09:05
nl
In Zundert zijn zaterdag en zondag de schaalmodellen gepresenteerd van de corsowagens die in september op ware grootte door de straten van Zundert zullen trekken. De presentatie van de corsowagens trok duizenden belangstellenden, die vooral de wagen van buurtschap Schijf zien als een potentiële winnaar. De belangstelling voor de maquettes was zo groot dat er zelfs lange wachtrijen ontstonden om binnen te komen.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Voetje voor voetje en langzaam vooruit schuifelend. Menig museum of expositie zou in z’n handen wrijven met zoveel publieke belangstelling. Johan van Strijp van het vorig jaar winnende buurtschap Tiggelaar heeft wel een verklaring voor de massale toeloop. “Nieuwsgierigheid gecombineerd met lekker weer en dit is eigenlijk elk jaar wel de drukstbezochte tentoonstelling van heel Zundert.”

Op handen gedragen
De meute belangstellenden was zonder uitzondering onder de indruk van het ontwerp ‘Op handen gedragen’, van buurtschap Schijf. Een koninklijk uitziende dikkerd wordt als een vorst door de straten van Zundert gedragen en in het echt gaat dat ook gebeuren. Het buurtschap is daarom op zoek naar een recordaantal figuranten. Om precies te zijn: Schijf zoekt driehonderd figuranten.

Honderden figuranten gezocht
Ad Boemaars van het Zunderts bloemencorso weet zelfs te melden dat Schijf figuranten zoekt bij andere corso’s. “Die maken echt reclame om te zorgen dat er figuranten komen omdat het dorp Schijf zelf geen driehonderd figuranten kan ophoesten.”

Het buurtschap Schijf heeft zelfs een website online gezet waar figuranten zich kunnen melden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.