Video

Metalconcert in 013 eindigt in bandruzie: 3000 fans teleurgesteld naar huis

13 juni 2017 om 02:33 • Aangepast 21 november 2020 om 00:28
nl
Op de Korte Heuvel in Tilburg liepen maandagavond honderden in het zwarte gehulde metalfans teleurgesteld rond. “Het is over”, riep een stel langharige mannen met baarden ontredderd. Het enige concert in Nederland van Five Finger Death Punch, een van de grootste metalbands van dit moment, duurde door een bandruzie maar een klein uurtje.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

“Sommige fans hebben hier langer in de rij gestaan dan in de concertzaal”, aldus de 32-jarige fan Johan de Greef, op terras met zijn whiskey-cola. “En ik kom gelukkig nog uit Tilburg. Sommige mensen hebben nog uren in de trein gezeten voor deze show.”

Wachten op privacy instellingen...

Het werd een avond om niet te vergeten, maar dan in de slechtse zin. De band had tijdens de show constant ruzie met elkaar en liep na zo’n veertig minuten al van het podium af. Een show duurt normaal zo’n anderhalf tot twee uur. “De ellende begon al bij het eerste nummer, toen de zanger überhaupt niet op het podium was,” legt Johan uit. “Eerst was er een vervanger, en halverwege het nummer kwam de echte zanger Ivan Moody toch op.”

Wachten op privacy instellingen...

Er gingen al geruchten rond dat het niet meer boterde tussen de zanger en de band, maar dit werd steevast door iedereen ontkend. Ook tijdens het concert, toen de zanger steeds maar riep dat hij de enige échte zanger van de band was. “En later riep hij weer dat dit de laatste show zou zijn”, aldus Johan. “Dan was het wel een historisch moment voor de band, als ik dan toch optimistisch moet blijven.”

Fans hadden veertig euro voor hun kaartje betaald. Daar kregen ze een kort concertje voor terug. “En dan hebben ze effectief maar veertig minuten gespeeld door al het geruzie. De gitarist had er zo'n genoeg van, dat hij zijn gitaar over het podium smeet", vertelt Johan.

'Het is over!'
Al en al was het een zware avond voor de metalfans die in 013 waren. Sommige teleurgestelde fans probeerden nog in het uitgaansgebied nabij de concerthal het beste van hun avond te maken, maar de zwaarmoedigheid overheerste en er werd nog hier en daar “Het is over!” geroepen.

Poppodium 013 wil niet reageren op de ophef die is ontstaan. Tegen Brabants Dagblad liet programmeur Ruud Lemmen weten in gesprek te gaan met het management van de band. Het poppodium kan niet garanderen dat de fans hun geld voor de toegangskaarten terugkrijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.