Video

Buschauffeurs Tilburg hervatten werk na staking, Arrivabussen rijden weer

13 juni 2017 om 11:46 • Aangepast 21 november 2020 om 00:28
nl
Ongeveer vijftig buschauffeurs uit Tilburg hebben dinsdagmorgen het werk neergelegd, omdat werkgever Arriva een pensioenkorting niet wil doorberekenen aan het personeel. Daardoor reden dertig van de zeventig bussen enkele uren niet.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De wilde actie begon vanmorgen om zeven uur en duurde tot halftien. Inmiddels hebben de chauffeurs het werk weer hervat.

De stakers hielden hun overleg in de remise aan de Fatimastraat in Tilburg. Volgens een woordvoerder van de FNV vinden de chauffeurs dat Arriva zich niet houdt aan de afspraken. Een korting op pensioenpremies voor de werkgever zou in z'n geheel ten goede komen aan de werknemers. Maar dat is maar gedeeltelijk gebeurd.

Wachten op privacy instellingen...


Arriva
Arriva zegt in een reactie de wilde werkonderbreking niet te tolereren. "We zijn het er niet mee eens en duperen de reizigers onnodig. Er zijn landelijke afspraken gemaakt en daar houden we ons aan", zegt woordvoerder Suzan van Beek. Ze zegt nu nog niet te kunnen zeggen of de werkonderbreking consequenties heeft voor de betrokken chauffeurs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.