Chantage met naaktfoto's, verdachten deden zich op datingsites voor als minderjarige meisjes

13 juni 2017 om 18:33
nl
De politie heeft drie mannen aangehouden die ervan worden verdacht mannen en vrouwen te hebben gechanteerd en afgeperst met naaktfoto's. De verdachten deden zich voor als minderjarige meisjes. Via datingsites haalden ze de slachtoffers over om naaktfoto's te sturen. Daarmee persten ze de mannen en vrouwen later af.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De mannen die aangehouden zijn, zijn 19 en 22 jaar en komen uit Bergen op Zoom en Tilburg. In oktober 2016 is er aangifte gedaan tegen de mannen.

Computers
De politie zocht in de woning naar mogelijk bewijsmateriaal. Daarbij zijn computers en andere digitale materialen in beslag genomen. Uit onderzoek blijkt dat de verdachten mogelijk al maandenlang slachtoffers maakten.

Sextortion
De politie wil in contact komen met mensen die zijn gechanteerd. De politie noemt deze vorm van chanteren sextortion. Soms wordt door de daders het seksueel getinte materiaal zo gemonteerd dat het lijkt alsof het slachtoffer seks heeft met een minderjarige. Door te dreigen de beelden online te zetten, worden de slachtoffers gechanteerd. De afperser wil meestal geld, bitcoins of meer pikante foto's hebben van het slachtoffer.

Volgens HelpWanted, meldpunt van online seksueel misbruik, worden slachtoffers van sextortion vaak voor duizenden euro's afgeperst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.