PSV gaat met nieuw thuisshirt terug naar de tijd van Ronaldo

13 juni 2017 om 18:05 • Aangepast 21 november 2020 om 00:27
nl
PSV heeft dinsdag het nieuwe thuistenue gepresenteerd. De Eindhovense club liet zich inspireren door het tenue waarin de Braziliaanse spits Ronaldo in 1994 door wist te breken bij PSV.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

De bekende rode (vier) en witte (drie) PSV-banen zijn weer natuurlijk weer aanwezig, de volgorde van de strepen wijkt wel af van de shirts van de afgelopen jaren. Net als in 1994 is het shirt voorzien van zogenaamde pinstripes naast de bekende banen.

"Ieder seizoen is het de uitdaging om het thuistenue wat frisheid te geven zonder aan het rood-wit van PSV te tornen", zegt Bryony Coates, designer Umbro. "Dit jaar proberen we dat met een witte streep in het midden van het tenue en gedeeltelijk doorlopende strepen aan de achterzijde. Het shirt straalt de waarden van PSV uit, heeft een sterkere historische oorsprong, maar is tegelijkertijd fris, eigentijds en uniek."

Wachten op privacy instellingen...

Ronaldo
Fans zagen tijdens de campagne richting de onthulling de gelijkenis met het shirt waarin Ronaldo doorbrak. Naast tevreden fans zijn er tegelijkertijd ook veel fans die niet te spreken zijn over de afwerking van het shirt.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...



Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!