Gynaecoloog in de fout door seks met zwangere patiënte

14 juni 2017 om 22:52
nl
Een 42-jarige gynaecoloog die in het Amphia Ziekenhuis in Breda werkt heeft een seksuele relatie gehad met een patiënte. Dat gebeurde tijdens zijn opleiding in het Radboudumc in Nijmegen. De Inspectie voor Gezondheidszorg wil dat de man wordt geschorst. Dat meldt het ANP.
Profielfoto van Pepijn Nagtzaam
Geschreven door
Pepijn Nagtzaam

Vorig jaar onthulde de vrouw dat ze tijdens haar zwangerschap in 2009 regelmatig seks had met de arts. Vanwege een vruchtbaarheidsprobleem en een sterke kinderwens waren de vrouw en haar partner bij de gynaecoloog in behandeling.

De vrouw raakte spontaan zwanger, maar was inmiddels ook verliefd geworden op de arts. Als vriendendienst maakte de gynaecoloog in het ziekenhuis echo’s, zonder dat daarvoor een medische noodzaak was. Ook hadden de man en vrouw seks in de behandelkamer.

Toen de behandelrelatie beëindigd was zocht de vrouw weer contact met de gynaecoloog. Ze was toen nog zwanger. Er werden afspraakjes gemaakt.

De inspectie zei bij het regionaal tuchtcollege in Eindhoven dat de arts in de fout is gegaan en de verleiding had moeten weerstaan. De gynaecoloog verklaarde dat hij was gezwicht voor het emotionele verhaal van de vrouw en haar avances.

Na de opleiding is de gynaecoloog in het Amphia Ziekenhuis in Breda gaan werken. Zijn verhaal is daar bekend. Naar eigen zeggen krijgt hij de volledige steun van zijn collega’s en de ziekenhuisdirectie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.