Megahagelstorm zorgt voor het eerst in jaren voor verliezen bij schadeverzekeraars

15 juni 2017 om 16:44
nl
Schadeverzekeraars in Nederland hebben voor het eerst in jaren verliezen geleden door het grote aantal schademeldingen na de megahagelstorm in Zuidoost-Brabant op 23 juni vorig jaar. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Verbond van Verzekeraars donderdag. Het gaat om zo’n 2 tot 3 procent verlies.
Geschreven door

“In de recente geschiedenis is dit uniek”, aldus woordvoerder Rudi Buis. “Vooral autoverzekeraars boekten een slecht resultaat. Ook bij Agrarische- en Opstalverzekeringen zijn de cijfers niet goed.”

Half miljard euro schade
De verzekeraars keerden ruim een half miljard euro uit na de hagelstorm. Uit het rapport blijkt dat in de gemeente Bergeijk vrijwel elke woning en auto schade had. Het aantal schademeldingen was in postcodegebied 5575 in Bergeijk groter dan het aantal huishoudens in dat gebied. Dat betekent dus dat er gemiddeld meer dan één schademelding per huishouden was.

LEES OOK: 800 van de 1100 huizen in Luyksgestel beschadigd: 'Schade is enorm'

Er is bijna honderd miljoen euro aan schade gemeld bij motorvoertuigen, tweehonderd miljoen euro aan woonhuizen en tweehonderd miljoen euro is gegaan naar zakelijke schade.

Geen rampgebied
Op 23 juni trok er een extreme hagelbui over het zuidoosten van Brabant. Na de storm waren veel kassen, gewassen, auto’s en daken vernield.

LEES OOK: 'Het lijkt wel een Randstadkabinet': geen extra geld voor slachtoffers hagelstorm

Lange tijd werd geprobeerd het gebied uit te roepen tot rampgebied. Maar Den Haag wilde hier niets van weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.