Robert Maaskant als voetbaltrainer in tv-serie Voetbalmaffia: 'Klein rolletje, maar ik heb tekst'

15 juni 2017 om 17:17 • Aangepast 21 november 2020 om 00:23
nl
Robert Maaskant uit Breda heeft een rol in de nieuwe tv-serie 'Voetbalmaffia' van de KRO-NCRV. Maaskant speelt in de thriller over matchfixing een voetbaltrainer. 'Ik heb geen acteerlessen gehad, voor de rol kan ik dicht bij mezelf blijven.'
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

Een high five is de begroeting met hoofdrolspeler Chiem Vreeken. Maaskant voelt zich thuis op de set, het stadion van Go Ahead Eagles in Deventer, van de nieuwe dramaserie van KRO-NCRV.

"Een goede vriend van me is producer en die vroeg me voor deze rol", vertelt Maaskant. "Eerst zei ik nee, maar later dacht ik: waarom ook niet. Het is gewoon hartstikke leuk en je kijkt eens rond in een andere wereld."

Mega-spannend
"Ik coach het elftal van de hoofdrolspeler die in allerlei megaspannende verwikkelingen terecht komt", vervolgt Maaskant. "Het is een klein rolletje, maar ik heb tekst. Ik zit in drie van de acht afleveringen."

'Rol ligt dicht bij mezelf'
Maaskant heeft er lol in, hij straalt als hij op de set in Deventer rondloopt. "Nee joh, ik heb geen acteerlessen gehad", lacht Maaskant, die als voetbaltrainer momenteel geen club heeft, dan ook. "De rol die ik speel ligt zo dicht bij mezelf dat ik daar geen enkele behoefte aan had."

Wachten op privacy instellingen...

Regisseur Marc de Cloe
Marc de Cloe is regisseur van Voetbalmaffia, de opvolger van de serie Penose. De Cloe groeide op in het West-Brabantse Tereringen en heeft zijn sporen al meer dan verdiend in de filmwereld.

"Maaskant doet het heel goed", zegt De Cloe. "Het is leuk om te zien hoe hij dingen oppakt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.