Volleybaltrainer verdacht van filmen naakte tienermeisjes onder de douche

16 juni 2017 om 11:20
nl
Een 27-jarige volleybaltrainer uit Berlicum is eind mei aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht dat hij stiekem naaktopnames maakte van tienermeisjes. Dit zou onder meer gedaan zijn tijdens het douchen en in de kleedkamer, bevestigt persofficier Janine Kramer.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De man zou de opnames onder meer gemaakt hebben bij de Nederlandse Beachvolleybal School (NBS) in Eindhoven en vv Detac in Zeeland.

'Verschrikkelijk'
"Het grijpt ons heel erg aan dat dit in onze vereniging gebeurd is", reageert voorzitter Joke Beem van de NBS. "Het komt ineens zo dichtbij. Deze man geeft al vier of vijf jaar training bij onze vereniging... Ik vind het echt verschrikkelijk."

Ze heeft de ouders van de 400 leden per brief geïnformeerd dat de trainer aangehouden is.

Vrijlating tegen wens aanklager

De man - die eerder voorzitter was van de jeugdcommissie van volleybalvereniging Hands-Up in Berlicum - is 30 mei opgepakt, maar hij is in afwachting van de strafzaak vrijgelaten. Dit gebeurde tegen de wens van de aanklager. Het Openbaar Ministerie gaat dan ook in beroep tegen deze beslissing. Persofficer Kramer: "Wij vinden het echt een ernstige zaak. Wij vinden misbruik en zedenfeiten in de sport heel erg. Sporten is belangrijk, zeker voor kinderen. Daar moet je veilig zijn. Daar heeft hij afbreuk aan gedaan."

De Nederlandse volleybalbond Nevobo is 22 maart gealarmeerd over de verdenkingen. De Nevobo heeft bepaald dat de trainer niet meer welkom is bij volleybalclubs. Bovendien is een tuchtonderzoek ingesteld. "We hebben op dit moment de mogelijke maatregelen getroffen en wachten nu de uitkomsten van de onderzoeken af", laat directeur Guido Davio weten. De trainer beschikte over een verklaring van goed gedrag (VOG).

Telefoon onder kleedhokje
Drie meisjes van 14 en 15 hebben tot nu toe aangifte gedaan tegen de volleybaltrainer, maar de exacte omvang van de zaak is volgens justitie nog onduidelijk. De politie doet nog onderzoek naar beeldmateriaal dat in beslag is genomen bij de verdachte. Kramer: "We gaan kijken wat daar op staat en of er meer meisjes op te zien zijn. De politie is druk bezig met het onderzoek."

De man zou tegen de lamp zijn gelopen toen een meisje zag dat hij zijn telefoon onder haar kleedhokje had gehouden voor opnames.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.