Tilburg wil geen uitkeringtrekkers, aso's en criminelen meer laten wonen in Stoeterijstraat

16 juni 2017 om 11:56
nl
Woningzoekenden met een uitkering, overlastgevers en criminelen zijn de komende jaren niet meer welkom in de Stoeterijstraat en omgeving in Tilburg. De gemeente en woningcorporatie Tiwos willen de leefbaarheid verbeteren door mensen te selecteren die er mogen komen wonen.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Volgens de gemeente zijn mensen die een huurhuis zoeken en een uitkering hebben kwetsbaar en makkelijk te beïnvloeden door criminelen. Door kandidaten met een inkomen en een afgeronde opleiding voorrang te geven, moet het aantal bewoners dat beter in hun eigen levensonderhoud kan voorzien, worden vergroot.

Eerder in Rotterdam
De gemeente kan de selectie toepassen op basis van de al langer bestaande Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp). De gemeente Rotterdam paste de wet al eerder toe. De maatregelen zijn in eerste instantie bedoeld voor een periode van vier jaar.

De gemeente heeft de bewoners deze week via een brief geïnformeerd. Op 3 juli wordt het voorstel in de gemeenteraad besproken. Als de raad akkoord is, wordt goedkeuring gevraagd aan de minister van Binnenlandse Zaken.

Vergunning om te wonen
Als alles volgens planning verloopt, moeten woningzoekenden een huisvestingsvergunning aanvragen om in de Stoeterijstraat te kunnen komen wonen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.