Dylan Groenewegen verslaat Greipel en Hofland in sprint Ster ZLM Toer

16 juni 2017 om 19:06
nl
Dylan Groenewegen heeft vrijdag de derde etappe in de Ster ZLM Toer op zijn naam geschreven. Hij versloeg André Greipel en Moreno Hofland in de sprint.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Acht renners ontsnapten korte tijd na de start uit het peloton. In die kopgroep zat onder meer Twan van den Brand uit Volkel. Lange tijd werd de kopgroep, waar Piet Allegaert uit moest lossen, niet aangevallen.

Aanval op kopgroep
Tot Robbert de Greef uit Geldrop en Berden de Vries uit het peloton wegfietsten. De twee gaven flink gas en voegden zich uiteindelijk bij de kopgroep. Op de Eyserbosweg slonk de voorsprong van de kopgroep. Het peloton viel weliswaar even uit elkaar, maar kwam snel weer samen. Daarna werd de aanval op de voorste groep ingezet.

De kopgroep viel 25 kilometer voor de finish uit elkaar. De Greef moest in de laatste rondjes door Buchten ook lossen. Daarna werden Mark McNally en Lukas Spengler opgeslokt door het peloton.

Sprint
In de sprint bleef Dylan Groenewegen concurrenten André Greipel en Moreno Hofland voor. Het was zijn tweede overwinning op rij. Voor LottoNL-Jumbo was het de derde zege op rij.

Teamgenoot van sprinter Groenewegen, de Sloveen Primoz Roglic, die woensdag de proloog in Westkapelle won, behield de leiding in het algemeen klassement van de vijfdaagse rittenkoers door Nederland en België.

Zaterdag staat een heuvelachtige etappe op het programma. In België wordt een afstand afgelegd van 186 kilometer van Verviers naar Jalhay.

Lees hier het liveblog terug over de derde etappe.
[ScribbleLive:http://scrbliv.me/2604941]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.