Best Kept Secret begonnen: genieten van Agnes Obel of zelf zingen in de karaokebar

16 juni 2017 om 20:42 • Aangepast 21 november 2020 om 00:20
nl
Het festival Best Kept Secret in Hilvarenbeek is vrijdagmiddag begonnen. Het terrein stroomt snel vol met festivalgangers, die vrijdag kunnen genieten van onder meer Run the Jewels, Agnes Obel en The Parrots. Op zaterdag treedt Arcade Fire op. Zondag sluit Radiohead het festival af.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

De Zweedse singer-songwriter Agnes Obel een van de eerste artiesten die optreedt  op het hoofdpodium.

Wachten op privacy instellingen...

Een aantal bezoekers probeert ondertussen alvast in de stemming te komen in de karaokebar. De ene na de andere klassieker komt voorbij en wordt meegezongen. Als ze maar niet in 'ademnood' komen.


Wachten op privacy instellingen...


Genieten van de muziek
Voor twee stellen uit de omgeving van Den Haag is het de eerste keer dat ze bij Best Kept Secret. "We wilden een keer een nieuw festival bezoeken. Maar omdat Radiohead en Arcade Fire hebben we voor Hilvarenbeek gekozen", zegt een van de Haagse festivalbezoekers. Een van zijn vrienden ziet het wel zitten dit weekeinde. "Lekker in de zon een biertje drinken en genieten van de muziek."

Radiohead
De organisatie van Best Kept Secret is vooral erg blij met Radiohead. De band uit Oxfordshire was ook gevraagd voor Pinkpop, maar bedankte hiervoor en koos voor Hilvarenbeek. Waarom is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk heeft het te maken met het optreden van een van de bandleden op het festival drie jaar geleden. Hij vond het toen erg bijzonder. Zo bijzonder dat de band nu heeft gevraagd om een extra lang concert te mogen geven.

Wachten op privacy instellingen...

Maar buiten de muzikale hoogstandjes, staat Best Kept Secret ook bekend om het goede en lekkere eten. Drie dagen friet met mayonaise kan, maar er zijn ook genoeg andere gezondere keuzes zoals de vegaburger. 

Wachten op privacy instellingen...

Heel lekker weer
En dat allemaal in de buitenlucht onder de warme zon. Vijf jaar lang werd het festival geteisterd met slecht weer. Voor het eerst sinds het begin van het festival hebben de bezoekers geluk. Het lijkt erop dat het heel het weekend droog blijft. De vrijdag is nog een beetje fris, maar zaterdag en zondag beloven warme en zonnige dagen te worden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.