LottoNL-Jumbo en Groenewegen zitten op rozen: 'Misschien kunnen we alle etappes winnen'

16 juni 2017 om 20:28 • Aangepast 21 november 2020 om 00:20
nl
Weer ging de etappewinst naar LottoNL-Jumbo en voor de tweede keer op rij kwam Dylan Groenewegen als eerste over de streep in de Ster ZLM Toer. De sprinter versloeg vrijdag in de derde etappe van de Ster ZLM Toer concurrenten André Greipel en Moreno Hofland.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

“Het was een goede dag. De derde overwinning voor de ploeg en het geel behouden. De ploeg rijdt super”, aldus Groenewegen na afloop.

Valpartij
Een paar kilometer voor de finish in Buchten, waar de derde etappe ook van start ging, was nog een valpartij. “Daar zaten we tussenin, maar gelukkig kwamen we er goed doorheen. Roglic viel wel, maar dat was niet al te ernstig.”

Vrij eenvoudig sprintte Groenewegen naar de overwinning in het Limburgse kerkdorp. “Ik werd goed afgezet door de ploeg, complimenten daarvoor. Het was aan mij om het af te maken. Dit is een mooie overwinning.”

Wachten op privacy instellingen...


Klimmers
Zaterdag zijn de winstkansen voor Groenewegen minder groot. De vierde etappe, die over 186 kilometer loopt van het Belgische Hotel Verviers naar La Gileppe, is meer het domein van de klimmers. “Dan is het de beurt aan Roglic en Timo Roosen. Deze etappe kon ik mijn ding doen, misschien ook nog in de laatste etappe. Misschien kunnen we alle etappes wel winnen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.