Steven Kruijswijk richt zich op tweede positie in Ronde van de Zwitserland

17 juni 2017 om 02:24
nl
Wielrenner Steven Kruijswijk uit Nuenen richt zich voorlopig op de tweede eindklassering van de Ronde van Zwitserland. De kopman van Team LottoNL-Jumbo verloor vrijdag Simon Spilak uit het oog. De Sloveen van Katjoesja won overtuigend de zevende etappe naar de top van de Tiefenbachferner, een gletsjer op 2780 meter boven zeeniveau. Hij veroverde ook de leiderstrui.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Kruijswijk eindigde als vijfde, met ruim een minuut achterstand op Spilak. In het algemeen klassement staat hij nu derde. Het verschil met Spilak bedraagt 1.05 minuten. De Sloveen rijdt normaal gesproken ook een betere tijdrit dan Kruijswijk. De Ronde van Zwitserland eindigt zondag met een race tegen de klok van bijna dertig kilometer.

Super eerlijk
“Je hoopt stiekem dat hij een heel goede dag heeft en misschien wel de gele leiderstrui kan pakken”, zei ploegleider Addy Engels van Team LottoNL-Jumbo aan de finish. “Maar dat zat er niet in. De klim was super eerlijk en Spilak was de sterkste. Als Steven een goede tijdrit rijdt, ligt plek twee binnen de mogelijkheden.”

De Italiaan Damiano Caruso staat nu tweede. Hij heeft een voorsprong van 13 seconden op Kruijswijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.