CDA: te weinig bluswater in kern Nuland is probleem

17 juni 2017 om 11:56
nl
Het CDA in de gemeente Den Bosch maakt zich zorgen over de aanvoer van bluswater in het dorp Nuland. Bij de brand in pizzeria Castello was er volgens de partij niet genoeg bluswater in het centrum van Nuland. Het treinverkeer moest stilgelegd worden om bluswater uit de polder te halen.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

Bij de brand werden naast de pizzeria ook een aantal andere panden verwoest. Ingrid van Zwambagt: "Het CDA is van mening dat ten alle tijde de veiligheid van onze burgers, door hulpdiensten gegarandeerd moet zijn. In Nuland heeft die veiligheid zwaar onder druk gestaan."

Genoeg bluswater
"Feitelijk was er volgens ons genoeg bluswater", zegt Rob Swinkels van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. "Er werd een transportleiding over het spoor gelegd voor het geval de brand nog groter zou worden. Die is uiteindelijk niet gebruikt voor het blussen."

"Het water uit de tankautospuit en uit de brandkranen is voor de meeste incidenten voldoende", legt de woordvoerder uit. "Maar als er meer water nodig is, gaan we bijvoorbeeld op zoek naar oppervlaktewater. In dit geval hebben we dat uit voorzorg ook gedaan. Mocht de brand groter worden, hebben we zeker genoeg water."

LEES OOK: Pizzeria Castello door brand verwoest in Nuland, één gewonde
Het CDA vindt dat de gemeente Den Bosch op korte termijn moet onderzoeken of er in de hele gemeente wel voldoende bluswater is. zodat het probleem zich niet meer voldoet.

De politie roept mensen op die iets gezien hebben zich te melden. Ze gaat uit van brandstichting.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.