A dream comes true! Slimme Kevin mag naar prestigieuze Amerikaanse universiteit Berkeley

17 juni 2017 om 17:21
nl
Niet één, maar twee prima redenen om de vlag uit te hangen, had de 18-jarige Kevin Miao afgelopen week. De driekleur wapperde uitbundig omdat hij met zes negens en vier achten slaagde voor het gymnasium. Maar misschien nog wel mooier voor hem: de Eindhovense tiener mag vanaf komend universiteitsjaar studeren aan Berkeley, de zeer prestigieuze Universiteit van Californië. "Mijn ouders zijn trots!"
Profielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Oerlemans

"Nee hoor, ik was niet altijd de beste van de klas." Kevin Miao bleek op het Van Maerlantlyceum een dieseltje te zijn. Het duurde even voor hij op gang kwam. "De eerste drie jaar vond ik het niet zo interessant. In de tweede stond ik er op een gegeven moment zo slecht voor, dat ik niet eens over zou gaan met die cijfers."

'I have a dream!'
Kevin poetste de onvoldoendes weg en ging tóch over. Maar echt goede scores haalde hij pas toen een droom ontstond om na te jagen: "Ik wil neurobiologie studeren en onderzoeker worden. Ik wil me bezig gaan houden met hoe we ziektes kunnen bestrijden en hoe we om kunnen gaan met aandoeningen als Alzheimer." Met die ambitie is Berkeley 'the place to be'. "Ze hebben daar bijvoorbeeld malariatabletten ontwikkeld."

En dus vertrekt hij begin augustus richting Californië, om zijn bachelor neurobiologie te gaan halen. En als hij er dan toch is, doet hij klassieke filosofie er ook meteen bij. Kevin krijgt straks onderwijs van nobelprijswinnaars. "Daar kijk ik het meeste naar uit, in contact komen met al die professoren en kijken hoe zij werken."

Eindhoven blijft de gekste
Van de lichtstad naar 'sunshine state' Californië dus. "Wat ik ga missen van Brabant? Vooral de gezelligheid van Eindhoven denk ik. Carnaval bijvoorbeeld, dat hebben ze daar niet. De gekheid van Eindhoven, die ga ik echt wel missen." 

Kevin is dan ook vast van plan om een paar keer per jaar even terug te komen. Want: Eindhoven blijft de gekste.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.