Yuri van Gelder pakt NK-goud bij rentree in de ringen

18 juni 2017 om 19:06
nl
Yuri van Gelder heeft bij de eerste wedstrijd na zijn aftocht op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro de Nederlandse titel op het onderdeel ringen gepakt.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De 34-jarige Waalwijker was zondag in de toestelfinale op ringen bij de Nederlandse kampioenschappen in Ahoy met 14.300 net iets beter dan Anthony van Assche (14.150). Rick Jacobs werd met 13.300 derde.

Gedragsregels overtreden
Voor Van Gelder was het zijn eerste wedstrijd sinds de Spelen. Daar had hij zich geplaatst voor de toestelfinale op ringen maar werd hij na een stapavond naar huis gestuurd omdat hij de gedragsregels had overtreden.

Hij besloot de EK turnen eerder dit jaar over te slaan. Met de nieuwe trainer Hassan Zaazouz hing Van Gelder in Ahoy weer voor het eerst in 'zijn' ringen.

Tisha Volleman
In Rotterdam was er dit weekend ook succes voor Tisha Volleman uit Eindhoven. Zij won de meerkamp. Met een score van 51,366 bleef ze Marieke van Egmond en Chiara Frisina Fauste voor.

Dit was voor Volleman haar eerste titel bij de senioren. In 2014 was ze al de sterkste bij de junioren.

Volleman was de sterkste op de onderdelen sprong, balk en vloer. Op sprong kreeg ze een score van 13,712, op balk won ze met 12,450 punt en op vloer zette ze een score neer van 12,900.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.