Pinnen in de nachtelijke uren kan niet meer in Bernheze en Oss

18 juni 2017 om 21:38
nl
De Rabobank schermt vanaf zondag haar pinautomaten in het gebied Bernheze en Oss af. Rond elf uur komt er een grote stalen plaat met hangslot voor. Rond zes uur in de ochtend gaan de pinautomaten weer open. De Rabobank hoopt dat het aantal plofkraken hierdoor afneemt.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Door de ijzeren plaat duurt een plofkraak net even iets langer. De bank hoopt daarom dat de plofkrakers de pinautomaten met rust laten.

Explosieven
De bank kwam met deze maatregel na een plofkraak in Geffen. Een buurtbewoner vertelde toen dat de knal door het hele dorp te horen was. De complete automaat was uit de voorgevel van De Florijn geblazen. De Florijn is een gebouw met meerdere bedrijven.

Maar niet alleen Geffen was slachtoffer van een plofkraak, in Vinkel was ook een automaat de dupe. Bij deze plofkraak werd zo'n zwaar explosief gebruikt dat de complete voorgevel van de bank instortte.

Tijdelijke maatregel
Vrijwel direct na de kraak in Geffen meldde de Rabobank dat de automaat snel terug zou komen maar dat ze wel haar automaten 's nacht ging beschermen tegen plofkraken. De maatregel is tijdelijk. In tussentijd zoekt de Rabobank naar een definitieve oplossing.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.