Meiden van 8 en 9 niet bang voor ontsnapte slang: 'We gaan ook altijd samen pissebedden zoeken'

19 juni 2017 om 22:03
nl
Geen seconde waren ze bang toen ze maandagochtend een slang vonden in de gang van hun huis in Breda, verstopt tussen een boodschappenkrat en een aantal schoenen. In eerste instantie dachten ze zelfs dat het om een nepslang ging. Toen het dier toch begon te bewegen, belden ze de politie. Trots stonden de meiden een paar uur later met de slang en de politie-agenten in het lokaal bij hun klasgenootjes.
Profielfoto van Maarten van den Hoven
Geschreven door
Maarten van den Hoven

“We waren niet bang omdat we gewoon van beestjes houden”, zegt Isana (8). “We gaan ook altijd samen pissebedden zoeken en zijn al een keer naar het reptielenhuis geweest.”

In plaats van te gaan gillen, besloten de meiden samen met de vader van Zenne (9) de politie te bellen. “We dachten: als wij rustig blijven, dan blijft de slang ook rustig en dat werkte! Toen de politie de slang wilde vangen werd hij iets wilder, maar uiteindelijk konden ze hem gewoon pakken met een handschoen", vertelt Zenne.

Gestolen
De politie besloot de meiden uiteindelijk naar school te brengen. Ze waren door de vondst van de al weken vermiste slang te laat en hun verhaal zouden de klasgenootjes misschien niet geloven.

De klasgenootjes keken wel even raar op toen ze Zenne en Isana in een politieauto aan zagen komen. “Ze dachten eerst dat we misschien iets gestolen hadden”, lacht Isana. “Maar toen we de slang lieten zien riepen ze allemaal Wauw!”

Slangenvangteam
Of we de meiden voortaan kunnen bellen als er weer een slang is ontsnapt? Nee! Want hoewel de dames zich niet bang lieten maken, ziet Zenne er geen nieuwe hobby in. “Daarvoor was het toch een beetje te spannend en liever hebben we dat de slangen niet ontsnappen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.