Hirving Lozano komt naar PSV en tekent contract tot 2023

19 juni 2017 om 21:25 • Aangepast 21 november 2020 om 00:16
nl
Hirving Lozano komt naar PSV. De deal met de 21-jarige Mexicaan is eindelijk rond. Dit maakte de Eindhovense club maandagavond bekend.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen
Wachten op privacy instellingen...

Lozano bracht maandag een bliksembezoek aan Nederland voor zijn medische keuring. Hij brak hiervoor een toernooi in Rusland af. Zodra hij weer terugkeert van de Confederations Cup zal de overeenkomst worden ondertekend.

Bedrag onbekend
De aanvaller tekent een contract tot 2023. Hoeveel de club neertelt voor Lozano is niet bekend. Hij komt over van het Mexicaanse CF Pachuca.

Wachten op privacy instellingen...

Technisch manager Marcel Brands is blij met de veelbesproken transfer: "Ik ben blij dat het uiteindelijk gelukt is. We zijn meer dan zes maanden met deze transfer bezig geweest en enige creativiteit was nodig om de transfer uiteindelijk te laten slagen."

Lozano speelt in het nationale elftal van Mexico. Hij maakte in februari 2016 zijn debuut. In vijftien interlands wist hij tot nu toe twee keer te scoren.

Mysterieuze tweets
PSV plaatste eerder op de avond al mysterieuze video’s over een nieuwe speler op Twitter. Gezien er al langere tijd geruchten waren over het binnenhalen van de Mexicaan, werd de link snel gelegd. Uiteindelijk werd bekendgemaakt dat het inderdaad om Lozano gaat.

Mede dankzij de aanbevelingen van de Mexicanen Guardado en Moreno koos Lozano voor de club uit Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.