Bakker Jan de Groot gebruikt alleen nog Bossche Bolzegel: 'Heel erg gaaf'

20 juni 2017 om 16:17
nl
Wanneer bakker Jan de Groot uit Den Bosch voortaan iets wil versturen dan maakt hij alleen nog maar gebruik van de nieuwe Bossche Bolzegel. Dit vertelt de ‘koning van de Bossche Bol’ dinsdag in het programma Brabants Bont van Omroep Brabant. Hij vindt het ‘geweldig’ dat zijn ‘bol’ nu voortaan op een postzegel prijkt.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De Bossche bakker hoorde het nieuws maandag via social media. Wat je proeft als je aan de postzegel likt, weet de specialist Bossche Bollen niet. Maar hij hoopt natuurlijk op chocolade.

Naast de Bossche Bol zijn nog tien typisch Nederlandse lekkernijen op een serie postzegels vereeuwigd, zo werd maandag bekend.

LEES OOK: Bossche Bollen hebben nog nooit zo geplakt, maar je krijgt er geen bruine vingers van

Het gaat dan om de Limburgse vlaai, Goudse stroopwafel, Zeeuwse bolus, Groningse eierbal, Amsterdamse ui, het Drents kniepertie en het Fries suikerbrood. Allemaal producten die landelijk verkrijgbaar zijn.

De afgebeelde Zwolse balletjes en Tielse kermiskoek zijn daarentegen echt streekgebonden. De Groot noemt het een eer dat de Bossche Bol tussen al die lekkernijen mag staan. "Heel bijzonder ook dat ons product voor zoiets gebruikt wordt", zegt hij.

'Heel erg gaaf'
Dat zijn ‘bollen’ populair zijn, wist hij al. Maar een heuse postzegel vindt de Bossche bakker toch wel ‘heel erg gaaf’.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.