Video

Brandweer redt monteurs na drie uur uit kapotte hoogwerker in Roosendaal: 'Je ken weinig doen, hè'

21 juni 2017 om 17:09
nl
De brandweer heeft woensdagochtend aan de Zundertseweg in Roosendaal twee mannen uit een defecte hoogwerker gehaald. De onfortuinlijke mannen moesten er drie uur op wachten. ‘Je ken weinig doen, hè.’
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De twee mannen waren bij voetbalclub Alliance bezig met het vervangen van de bestaande sportveldverlichting naar led, maar opeens werkte hun hoogwerker niet meer.

“Ik kreeg een telefoontje of ik er al bijna was”, zegt John Verlinden van Strago Electro uit Gorinchem. Hij zou de besturing van de hoogwerker op zich nemen. “Hij deed ’t niet meer. Hydrauliekslangetje los en dan schiet ‘ie in de beveiligingsstand en kun je er niks meer mee doen.”

Drie uur later
Een opgetrommelde monteur kreeg de machine evenmin aan de praat, waarna de brandweer werd ingeschakeld. Die haalde de mannen met een wél functionerende hoogwerker naar beneden. Drie uur later, dat wel.

“Ach, het viel wel mee”, zegt Robert Schaap, één van de twee monteurs in het bakje. “Het was de eerste klus in de ochtend, dus er stond een lekker windje en heel warm was het niet.”

“Wat we al die tijd hebben gedaan? Zitten wachten. Je ken weinig doen, hè. We hebben met z’n tweeën maar een beetje naar de monteur lopen kijken. Spelletjes spelen op m’n telefoon ging niet, nee. Die was leeg.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.