Video

Milou (10) wil geen geitenstal en omdat ze te jong is om petitie te tekenen begint ze er zelf één

21 juni 2017 om 17:51 • Aangepast 21 november 2020 om 00:14
nl
Milou Verhoof uit Bavel ziet het niet zitten. Een grote geitenstal bij ze om de hoek. En daarom haalt Milou handtekeningen op om het tegen te gaan. Ze is bang voor Q-koorts en maakt zich zorgen om de gezondheid van haar broer Daan, die eerder al een bacteriële longontsteking had.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

In Bavel zijn plannen om een grote varkensstal om te bouwen tot een geitenstal met ruim 2600 geiten. Het terrein aan de Gilzeweg ligt nog geen twee kilometer van het centrum van het dorp, de scholen en winkels af.

Daan is duidelijk: hij wil dat die ‘lelijke geiten uit de buurt blijven’. Zijn zusje en de dorpsraad van Bavel zijn er ook niet blij mee en startten daarom een petitie. Afzonderlijk van elkaar. Milou mocht die van de dorpsraad niet tekenen als tienjarige en besloot daarom zelf handtekeningen op te gaan halen. Ze heeft er inmiddels al meer dan driehonderd.

Wachten op privacy instellingen...

Twaalf weken in ziekenhuis
Kwetsbare groepen worden eerder door Q-koorts getroffen. Geiten en schapen dragen de ziekte over. Omdat Daan (17) vorig jaar oktober al een bacteriële longontsteking heeft gehad maken zijn zusje en ouders zich zorgen. Hij lag twaalf weken in het ziekenhuis en heeft zelfs drieënhalve week kunstmatig in coma gelegen.

“Ik wil niet dat hij weer ziek wordt. Of dat andere mensen ziek worden”, zegt Milou, die daarna direct een knuffel van haar broer krijgt. “Geiten kunnen bacteriën overdragen waar je ziektes van kan krijgen, zoals een bacteriële longontsteking. En dat willen we niet nog een keer meemaken”, legt moeder Mireille Verhoof uit. 

Pannenkoekenbakker Daan
Zoon- en broerlief is ook wel bekend als de pannenkoekenbakkende Downie Daan. Hij verwierf roem dankzij een filmpje waarin hij de lekkernij in één keer goed flipt in de pan. De video ging viral en hij zat zelfs in RTL Late Night.

ZIE OOK: Pannenkoekenbakkende 'downie' Daan Verhoof is hit op internet

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.