Stef Clement tweede op Nederlands kampioenschap tijdrijden, Tom Dumoulin wint

21 juni 2017 om 22:10 • Aangepast 21 november 2020 om 00:13
nl
Stef Clement is woensdagavond tweede geworden bij het Nederlands kampioenschap tijdrijden. In Montferland was hij na winnaar Tom Dumoulin de enige renner die de vijftig kilometer in minder dan een uur af wist te leggen.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout
Wachten op privacy instellingen...

De renner uit Made, die vier keer Nederlands kampioen tijdrijden werd, was 24 seconden langzamer dan Dumoulin. De winnaar van de Giro d'Italia deed 59 minuten en 7 seconden over het parcours in Gelderland. Robert Gesink, ploeggenoot van Clement, werd op bijna een minuut verrassend derde.

Dumoulin maakte zijn favorietenstatus waar. Halverwege was Clement nog maar één seconde langzamer dan Dumoulin. Voor de winnaar was het zijn derde NK-titel op het onderdeel tijdrijden in vier jaar tijd. Tilburger Sam Oomen werd zesde.

Wachten op privacy instellingen...

'De beste heeft gewonnen'
De beste man heeft vandaag gewonnen", zegt Clement op de website van zijn team. "Natuurlijk is het leuk om een jaar in de nationale trui te rijden. Ik ben blij dat ik dat meerdere jaren heb mogen doen. Maar als je tweede eindigt achter de beste trijdrijder van dit moment, moet je daar blij mee zijn."

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.