Buurman vindt verdwenen jongetje (9) na massale nachtelijke zoektocht: 'Gelukkig goed afgelopen'

22 juni 2017 om 12:40 • Aangepast 21 november 2020 om 00:12
nl
In Tilburg is woensdagavond en - nacht massaal gezocht naar een verdwenen negenjarige jongen. Hij was buiten aan het spelen, maar kwam niet zoals was afgesproken om kwart voor acht thuis. Rond twee uur werd hij vlakbij huis gevonden door een buurman en buurvrouw: "Ik zei meteen dat niemand boos was."
Profielfoto van Peter de Bekker en Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Peter de Bekker en Marjanka Oerlemans

"Ontzettend veel mensen uit de Reeshof en omgeving hebben zich bij ons gemeld om te zoeken", laat een woordvoerder van politieteam Leijdal weten. "Samen met de buurtpreventie en alle buurtbewoners hebben we met meer dan honderd mensen meter voor meter met speurhonden en de boswachter de Reeshof en Tilburg-West doorzocht."

'Voelde niet goed'
Ook buurman Dennis Donders hoorde 's avonds dat de jongen kwijt was. Toen hij zijn hond ging uitlaten zag hij hoe druk het op straat was. Hij besloot zich bij de zoektocht aan te sluiten. "In de wijk werd al gezocht. Wij liepen met een man of 25 langs het kanaal. We hoorden dat het jongetje niet zo goed kan zwemmen."

Langs het Wilhelminakanaal ligt een bosstrook. Dat de polititie ook daar volop aan het zoeken was, werkte op de zenuwen van buurman Donders. "Op een gegeven moment hoorden we dat daar een landloperachtig type was aangetroffen die zich wat agressief gedroeg. Het voelde niet helemaal lekker dat daar ook naar het jongetje werd gezocht."

'Staat daar een kind?'
Het werd later en later in de Reeshof, maar van het verdwenen jongetje nog geen spoor. "Tegen een uur of twee bedankte de politie ons voor de hulp en gaf aan dat we beter naar huis konden gaan."

Dat deden Dennis Donders en zijn vrouw dan ook. Maar ineens: "Staat daar nou een kind op straat?" Terwijl de vrouw van Dennis terugloopt naar de politie, trekt Dennis een sprintje richting de kleine gedaante op straat. "Ik vroeg hem hoe hij heette. Maar eigenlijk had het niet veel uitgemaakt of hij Piet of Jan of wat dan ook had gezegd, want ik realiseerd me ineens dat ik helemaal niet wist hoe het vermiste jongetje heet."

'Een beetje geschrokken'
Het was hem. Het ventje stond ineens zomaar op straat, een meter of driehonderd van zijn huis vandaan. "Ik zei dat er heel veel mensen op zoek waren maar dat er niemand boos was. Want ik had het idee dat hij een beetje geschrokken was van alle politie die voor zijn huis stond."

Het blijft een raadsel waar het jongetje al die tijd was. "Hij zou kort voor zijn verdwijning gevraagd hebben waar de avondvierdaagse die avond langskwam. Langs die route is ook nog gezocht."

Blij
Donders is uiteraard blij met de goede afloop. "Goed dat hij weer terug is! Tijdens het zoeken had ik al tegen mijn vrouw gezegd dat ons zoontje voorlopig niet buiten mocht spelen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!