Zo zocht Brabant verkoeling: sproeiers, skiën en zwemmen in de tuin

22 juni 2017 om 23:33 • Aangepast 21 november 2020 om 00:11
nl
Tijdens deze bloedhete dagen is het soms lastig om afkoeling te vinden. In onze provincie werd donderdag op heel originele manieren verfrissing gezocht. Wie weet zit er een goede tip tussen voor de volgende hittegolf?
Profielfoto van Mariëlle Wijffelaars
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars

De achtjarige Cheyenne uit Breda is maar wat populair bij haar klasgenootjes: ze heeft een groot zwembad in de voortuin! Daar kunnen ze natuurlijk heerlijk in plonzen met z'n allen. "Ze komen allemaal hier naartoe om te zwemmen", vertelt Cheyenne.

Wachten op privacy instellingen...


Van korte broek naar skipak
Skiën en zomer, dat lijkt totaal niet bij elkaar te passen. Toch ging Jos donderdag naar Rucphen om de piste in Skidome te bedwingen. "Dit uitje stond al een maand gepland, dus we wilden het gewoon door laten gaan", vertelt hij. "En het is hier binnen echt heerlijk fris."

Wachten op privacy instellingen...

Een rare overgang was het wel, van een korte broek naar een dik skipak. "Ik zou het echt iedereen aanraden, want het is nu lekker rustig", zegt de skiër lachend. "Hierna ga ik ook nog ijskarten. Het is dus écht een verkoelende dag voor mij."

Verfrissende douche
Met deze tropische temperaturen is het natuurlijk geen pretje om in een warm schoolgebouw te zitten. Alleen de leerlingen van de Willibrordusschool in Alphen zaten donderdagmiddag heerlijk fris in hun klaslokaal.

De schoolleiding had een leuke verrassing in petto voor de kinderen. Om half drie reed een brandweerwagen het schoolplein op. De brandweermannen lieten de zwetende leerlingen onder de sproeier flink afkoelen. Daarna zaten de kinderen heerlijk fris in de klas.

En ook bij een basisschool in Vught werden kinderen getrakteerd op een lekkere koele douchebeurt.


Lekker zwemmen
Bij BillyBird Park Hemelrijk in Volkel is het tijdens deze warme dagen gezellig druk. Esther, Chris en Lucas zijn er elke dag na school te vinden. “Lekker afkoelen en zwemmen, heerlijk”, zegt Chris. Donderdagmiddag werd het wel een beetje fris doordat de wind opstak en het begon te waaien. Esther: “Dan komt er misschien wel regen, dat kunnen we wel gebruiken. Lekker afkoelen met de ramen open.”

Wachten op privacy instellingen...


Lekker biertje
Binnen blijven en veel drinken? Niet in Volkel! Daar ging de competitie van het jeu de boulen gewoon door. “Heerlijk toch, zo in de schaduw en frisse wind”, vinden de boulers. En dat vele drinken? Dat doen ze toch wel. Alleen staat er geen water, maar een lekker fris biertje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.