Hockeymannen overtuigend naar halve finales Hockey World League

22 juni 2017 om 22:26 • Aangepast 21 november 2020 om 00:10
nl
De Nederlandse hockeymannen hebben zich donderdag geplaatst voor halve finales van de Hockey World League. De ploeg van trainer Max Caldas won met ruime cijfers van China (7-0). Met de plaatsing voor de halve finales heeft Nederland ook een ticket voor de wereldtitelstrijd in India van volgend jaar te pakken.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Robbert Kemperman, Jonas de Geus, Mirco Pruyser (2), Billy Bakker, Bjorn Kellerman en Tristan Algera namen de doelpunten voor hun rekening in het duel met de Chinezen. In de halve finales speelt Nederland tegen de winnaar van het duel tussen Engeland en Canada.

Wachten op privacy instellingen...

Billy Bakker, samen met de uit Geldrop afkomstige Mink van der Weerden als leider aangewezen van de ploeg tijdens de Hockey World League, scoorde zijn vijftigste interlanddoelpunt in zijn honderdvijftigste interland.

Naast Van der Weerden stonden ook Glenn Schuurman (Boxtel) en Sander de Wijn (Boxmeer) in de basis. Ook Bob de Voogd (Helmond) de jonge Floris Wortelbier (Boxtel) kreeg speeltijd tegen de nummer achttien van de wereld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.