Twee gewonden na ernstig ongeluk op A58 bij Oirschot, snelweg uren dicht

23 juni 2017 om 21:41
Omroep Brabant
Foto: Sander van Gils / SQ Vision Mediaprodukties
Omroep Brabant
Foto: MarcisKritisch
Omroep Brabant
Foto: Sander van Gils / SQ Vision Mediaprodukties
Omroep Brabant
Foto: Lout Donders
Omroep Brabant
Foto: Lout Donders
1/5 Foto: Sander van Gils / SQ Vision Mediaprodukties
Op de A58 richting Eindhoven is vrijdagmiddag een ongeluk gebeurd. Het ongeluk gebeurde ten hoogte van Oirschot. Bij het ongeval zijn een touringcar en een personenauto betrokken. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om het ambulancepersoneel te ondersteunen. De twee slachtoffers zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

De inzittenden, twee mannen, raakten onder meer gewond aan de benen. Zij zaten bekneld in de auto en moesten door de brandweer worden bevrijd. De vrachtwagenchauffeur en de chauffeur van de touringcar bleven ongedeerd. In de touringcar zaten veertig Italiaanse passagiers. Ook zij raakten niet gewond.

Volgens de politie lijkt het erop dat de touringcar op de auto is gebotst. Daarna kwam de auto klem te zitten tussen een vrachtwagen en de touringcar.

[youtube:https://youtu.be/Sky_k9TkkEk]
Omdat de weg werd afgesloten, raadde Rijkswaterstaat aan om te rijden via de A65 en de A2. Aan de andere kant van de snelweg stond binnen korte tijd ook een flinke file. De politie sloot aan deze kant van de snelweg een rijstrook af voor hulpdiensten. Automobilisten richting Tilburg kwamen in een kijkersfile van dertig minuten terecht. Ook voor dit verkeer was een omleiding ingesteld.
[tweet:https://twitter.com/RWS_verkeer/status/878244190659936258]
De snelweg ging rond 18.00 uur weer open. Het verkeer wat stond tussen de afslag en het ongeluk werd via de vluchtstrook weggeleid.
[tweet:https://twitter.com/vid/status/878254465513664514]

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...