'Mijn lichaam geeft aan dat het genoeg is geweest', Eefje Muskens zet punt achter badmintoncarrière

23 juni 2017 om 20:19
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Eefje Muskens in actie. (Foto VI Images).
1/2 Eefje Muskens zet een punt achter haar badmintoncarrière.
Eefje Muskens zet een punt achter haar badmintoncarrière. De 28-jarige Goirlese laat weten dat ze deze ‘moeilijke beslissing’ heeft genomen vanwege haar schouderblessure en andere pijntjes waar ze mee kampt.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Muskens vormde samen met Selena Piek een koppel in het vrouwendubbel. Het duo haalde vorig jaar de kwartfinales tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ook wonnen ze vorig jaar zilver op de Europese kampioenschappen en werden ze meerdere keren Nederlands kampioen.

'Is genoeg geweest'
"De mindere kant van topsport bedrijven is dat je dag in, dag uit twee keer traint, wat veel impact op je lichaam heeft", zegt ze. "Mijn lichaam geeft nu aan dat het genoeg is geweest en daar moet ik naar luisteren."

Ze komt samen met Piek in augustus voor het laatst in actie op de wereldkampioenschappen in Glasgow. Ook zegt ze niet helemaal vaarwel tegen badminton, omdat ze daarvoor ‘de sport te leuk vindt’. Ze wil trainingen blijven geven en coachen.

'Een schok'
Claus Poulsen, technisch directeur van Badminton Nederland, laat weten het ‘erg jammer’ te vinden dat Muskens stopt. Ook noemt hij wel ‘een beetje een schok’ voor de badmintonwereld en -bond. “Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ze dit bommetje zou neerleggen. We hebben het wel eens gehad over haar blessures, maar ik had niet verwacht dat ze zou stoppen. Maar ik snap dat ze deze keus moet maken.”

Hij wenst haar het allerbeste toe in de toekomst. “Ik wil Eefje ontzettend bedanken voor haar inzet de afgelopen jaren. Ik hoop dat we in de badmintonwereld nog veel van Eefje gaan horen, maar dan in een andere rol.”
[Facebook:https://www.facebook.com/eefjemuskensbadminton/posts/1939339596083630:0]

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...