Cees Engel wil Fort Oranje terug en stapt naar de rechter

26 juni 2017 om 10:10
nl
Eigenaar van Fort Oranje Cees Engel overweegt juridische stappen om de camping in Rijsbergen terug te krijgen. Dat vertelde zijn zoon Jan Engel tegen Omroep Brabant. Eerste stap is het opheffen van negen gebiedsverboden.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De gemeente Zundert beheert de camping nu en verwijderde Engel en zijn staf vrijdag van de camping. De gemeente nam vrijdag het beheer van de camping per direct over van Engel.

Gebiedsverbod
Negen mensen kregen vrijdag een gebiedsverbod voor de camping. Die gelden voor eigenaar Cees Engel en zijn vrouw, voor Jan Engel, Jurist Jeroen Pols, de beheerder en een aantal vrijwilligers. Zij mogen allen drie maanden niet op het terrein van Fort Oranje komen.

In de brief die Cees Engel en zijn zoon kregen staat te lezen dat ze niet op de camping mogen komen ter voorkoming van ernstige verstoring van de openbare orde.

'Depla misbruikt bevoegdheden'
Volgens Jan Engel komt er een kort geding om die gebiedsverboden aan te vechten. "Ik kan met niet voorstellen dat ze niet opgeheven worden", zegt hij vastberaden.

De maatregels is opgelegd door Burgemeester Depla van Breda als voorzitter van de veiligheisregio. Volgens Jan Engel heeft Depla zijn bevoegdheden misbruikt. "Hij baseert zich op crisiswetgeving." Volgens Engel is er geen crisissituatie op Fort Oranje.

Juridische strijd
Behalve het opheffen van de gebiedsverboden werken de familie Engel en huisjurist Jeroen Pols achter de schermen een een grote lading bezwaren en beroepszaken tegen besluiten van de gemeente Zundert. Doel is om de camping terug te krijgen.

"We moeten goed uitzoeken welke besluiten we gaan aanvechten", aldus Jan Engel. Volgens hem hebben ze drie brieven met daarin 15 besluiten. Meerdere kort gedingen om die besluiten tegen te gaan heeft volgens Engel geen zin.

Geen vertrouwen in de rechters
De familie Engel heeft namelijk geen enkel vertrouwen meer in de rechters van de rechtbank in Breda. "Die doen gezellig mee met de burgemeester", verwijt Jan Engel ze cynisch. Omdat je tegen een kort geding of voorlopige voorziening geen hoger beroep aantekenen heeft het geen zin om ze aan te spannen.

Kamp Engel bereidt daarom zorgvuldig voor welke besluiten aangevochten gaan worden en op welke manier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.