20.000 bezoekers voor Festival Mundial: 'Onovertroffen sfeer en unieke vibe'

26 juni 2017 om 12:46
nl
De dertigste editie van Festival Mundial in Tilburg trok afgelopen weekend 20.000 bezoekers. De organisatie spreekt van een 'enorm succes'.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

"Het is altijd afwachten of de dingen die je bedenkt ook zo tof worden in het echt", reageert festivaldirecteur Patrick Kokx. "Maar dat was zeker het geval."

Broederliefde

Tijdens het evenement in de Tilburgse Spoorzone traden verspreid over negen podia onder anderen Brainpower, het Broken Brass Ensemble, Rilan& The Bombardiers, TenTemPiés en Skip& Die op en kon er gedanst worden bij Zoete Zin, Archy en Gaande.

Broederliefde verzorgde dit jaar het verrassingsoptreden. Arjan Erkel vertelde tijdens Mundial op indrukwekkende wijze over zijn ontvoering in Dagestan en Linde Schöne bracht haar vernieuwende Nederlandstalige R&B naar De Tuin.

Kokx noemt Mundial 2017 'een fantastisch feest met het echte Mundial-gevoel'. "Er hing een onovertroffen sfeer en een unieke vibe. Het is ons gelukt een nieuw publiek te bereiken en toch het oude gevoel te behouden. Jong en oud liepen met een glimlach op het gezicht rond. Het was een geweldig weekend."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.