Ontruimd TU-gebouw blijft maandag dicht

26 juni 2017 om 16:56
nl
Het Spectrum-gebouw op de Technische Universiteit van Eindhoven is maandagmiddag ontruimd geweest, omdat de concentratie chemicaliën binnen te groot was geworden. Bij werkzaamheden was een afzuiginstallatie uitgevallen. Chemicaliën bleven daardoor hangen in gaskasten.
Profielfoto van Tom van der Meer
Geschreven door
Tom van der Meer

Om wat voor stoffen het gaat, is nog niet duidelijk. Volgens een woordvoerder gaat het waarschijnlijk om meerdere chemicaliën, omdat er meerdere meters waren aangeslagen.

Tientallen medewerkers van de TU stonden op straat. Er vielen geen gewonden. Zodra de installatie gerapareerd was, is het gas afgezogen. Rond 16.00 uur werd er geen stof meer gemeten. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen, bleef het gebouw de rest van de maandag dicht.

Micro-elektronica
De chemicaliën kwamen vrij bij het maken en testen van micro-elektronica. Dat gebeurt in een cleanroom, een ruimte die volledig stofvrij is. Omdat die ruimte steriel moet blijven, kan hij niet zomaar gelucht worden. De gevaarlijke stoffen konden de ruimte ook niet uit, dus buiten het gebouw is er geen gevaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.