Lotte (6) krijgt knuffel vanwege zieke papa, ook aan kinderen van patiënten met kanker wordt gedacht

29 juni 2017 om 14:17
Henk Daniels en Lotte (6) in het Máxima Oncologisch Centrum.
Henk Daniels en Lotte (6) in het Máxima Oncologisch Centrum.
Het is een mooie dag voor de medewerkers van het vernieuwde Máxima Oncologisch Centrum (MOC) in Veldhoven, maar voor de patiënten en hun gezinnen blijft het hebben van de rotziekte kanker enorm zwaar. Dat geldt ook voor Henk Daniels en zijn dochter Lotte. Ze blijven positief, maar Henk weet dat hij zijn ziekte niet meer zal verslaan.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Het besef dat Henk niet meer beter wordt is voor zijn 6-jarige dochter Lotte enorm heftig. Dat begrijpen ze bij het Máxima Oncologisch Centrum ook. Daarom krijgen de kinderen van patiënten met kanker begeleiding waar nodig. Zo kreeg Lotte een troostkoffer met daarin onder meer een konijnenknuffel. Speciaal voor de moeilijke momenten.
[video:2522412]

Blijven vechten
Henk Daniels heeft twee chemokuren gehad, maar hij blijft positief. “Ik voel wel dat het niet goed is, maar ik voel me niet ziek.” Hij weet niet hoe lang hij nog te leven heeft, Maar hij vecht door om dochter Lotte zolang mogelijk te kunnen zien opgroeien.
[video:2522302]

Het vernieuwde Máxima Oncologisch Centrum (MOC) in Veldhoven wordt donderdag officieel geopend. Speciaal voor de opening besteedt Omroep Brabant de hele dag aandacht aan de verhalen van patiënten en specialisten 'over leven met kanker’.

Update: een aantal maanden na het interview met Henk Daniels kreeg onze redactie het bericht dat Henk op 7 november 2017 op 49-jarige leeftijd is overleden.

Wachten op privacy instellingen...