Omwonenden willen dat Breda Live! verboden wordt

29 juni 2017 om 19:49 • Aangepast 21 november 2020 om 00:00
nl
Het is nog onduidelijk of Breda Live! volgend weekend doorgaat. Stichting Chasséveld spande een kort geding aan vanwege de geluidsoverlast die de omwonenden ervaren van alle evenementen voor hun voordeur. Dat kort geding diende donderdag, maar de rechter doet pas vrijdag uitspraak.
Profielfoto van Hannelore Struijs
Geschreven door

Volgens de stichting, waar ongeveer honderd huishoudens zich bij aansloten, worden er te veel evenementen georganiseerd op het Chasséveld, twee keer zo veel als de gemeente beloofde.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

Ook houdt de gemeente zich volgens de stichting niet aan haar eigen opgestelde beleid. Er zou een vergunning zijn verleend waarin het maximale toegestane aantal decibels flink wordt overschreden.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

De gemeente liet weten dat er inmiddels nieuwe nota's zijn waarin het aantal toegestane decibels en de eindtijd zijn aangepast.

Wachten op privacy instellingen...Breda Live!
Het evenement wordt op 7 en 8 juli voor de negende keer gehouden. Voor het eerst duurt het muziekfeest twee dagen in plaats van één. Vorig jaar kwamen er 15.000 bezoekers en dit jaar is er dus ruimte voor 30.000 festivalgangers. Artiesten die optreden zijn onder meer Marco Borsato, Racoon en Hardwell. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.