Ongeduldige automobilisten halen defecte slagboom weg op Haringvlietbrug

30 juni 2017 om 21:39 • Aangepast 20 november 2020 om 23:58
nl
Automobilisten hebben vrijdagmiddag op de A29 bij de Haringvlietbrug na urenlange vertraging zelf de kapotte slagbomen weggehaald om weer verder te kunnen rijden. Sinds halverwege de middag waren de slagbomen defect door een storing, waardoor het verkeer stilstond. Automobilisten die vast stonden in de richting van Rotterdam namen na twee uur het heft in eigen hand.
Profielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Oerlemans

Het verkeer kan sinds halfzes weer in beide richtingen doorrijden op de brug. De slagbomen die door de automobilisten zijn verwijderd, moeten nog wel worden gerepareerd. Dat gebeurt later.

Wachten op privacy instellingen...Niet alleen op de A29 zorgde de storing aan de slagbomen voor problemen. De ANWB adviseerde automobilisten in beide richtingen om te rijden via Dordrecht. Dat zorgde ook op andere wegen voor grote drukte, onder meer op de A16 en A17. 

Wachten op privacy instellingen...


Concert at SEA dat vrijdagavond plaatsvindt op de Brouwersdam zorgde de hele middag ook voor extra drukte op de wegen. De N57 op de Brouwersdam is sinds het begin van de avond vanwege het concert helemaal dicht, tot uiterlijk vier uur zaterdagochtend. Het verkeer wordt omgeleid.

Automobilisten lieten van zich horen
Bij de Haringvlietbrug werkte een monteur aan de storing aan de slagbomen. Automobilisten die vaststonden voor de brug, lieten van zich horen op Twitter.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...Eerder deze maand waren er ook problemen bij de Haringvlietbrug. Toen raakte een stalen plaat los.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.