Dag 1 voor nieuwe Eftelingattractie Symbolica: 15.000 bezoekers

2 juli 2017 om 10:54 • Aangepast 20 november 2020 om 23:56
nl
De nieuwste Eftelingattractie Symbolica: Paleis der Fantasie heeft op de eerste dag zo'n 15.000 bezoekers getrokken. Dat meldt het pretpark zaterdagavond. "Daar zijn we heel blij mee! En alles is ook goed verlopen", laat een woordvoerster van de Efteling weten.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Het park was zaterdag extra lang open, van tien uur 's ochtends tot elf uur 's avonds. "Dat is behoorlijk lang en daarom komen we ook tot deze hoge bezoekersaantallen voor Symbolica", legt de woordvoerster uit.

ZIE OOK: Symbolica zoals je daar straks doorheen rijdt! Efteling deelt nu al video's van de darkrides

Wachten op privacy instellingen...

De hoge bezoekersaantallen zijn dan ook een uitzondering. In de zomer is het park doordeweeks namelijk van tien tot acht uur open en op vrijdag en zaterdag van tien tot elf uur. "De verwachting is dat we dan tussen de 1200 en 1400 bezoekers per uur hebben", legt ze uit.

Stormloop
De Efteling kijkt terug op een geslaagde dag. "Het begon met wat druilerig weer, maar mensen hebben zich daar niet door laten weerhouden", vertelt ze trots. De eerste bezoekers renden op de attractie af toen deze 'eindelijk' openging.

Wachten op privacy instellingen...

Er waren zo veel bezoekers voor Symbolica dat de wachttijd opliep tot 2,5 uur en vrijwel de hele dag moesten mensen dus behoolrijk de tijd nemen om de nieuwe attractie te bewonderen. Maar dat maakte de pret niet minder: veel mensen waren ontzettend enthousiast over de nieuwste aanwinst van het pretpark. "Het is één grote illusie", beschreef één van de bezoekers het.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.