Dré Hazes over rel op Oosterhout Live: 'Ik zou nooit iemand van het podium af laten sturen'

2 juli 2017 om 16:55
Het relletje op Oosterhout Live
Het relletje op Oosterhout Live
Op Facebook wordt massaal, vooral verontwaardigd, gereageerd op het van het podium halen van volkszanger Frank Verkooyen uit Breda. Hij stond zaterdag op Oosterhout Live, maar zijn optreden werd midden in een Hazes-medley beëindigd. Volgens Verkooyen heeft de tourmanager van Hazes geëist dat hij zou stoppen met de medley. Maar Dré Hazes zegt in een filmpje op Facebook dat hij dat nooit zou doen.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door
Agnes van der Straaten

Hazes junior zou volgens Verkooyen hebben gedreigd niet meer op te treden als hij door zou gaan met zingen van Hazesnummers. De organsiatie besloot daarop plompverloren het podium op te gaan en verkooyen naar huis te sturen.

LEES OOK: Zanger Frank Verkooyen zong Hazes en werd van het podium verwijderd

Volgens Hazes had Verkooyen zijn playlist niet doorgegeven aan de organIsatie en besloot die, toen hij aan de Hazesmedley begon, hem plotsklaps van het podium te halen. Door het publiek werd hier verontwaardigd op gereageerd. Ook op Facebook.
[Facebook:https://www.facebook.com/AndreHazesJR/videos/1151636758274625/]

Bomgordel
Frank Verkooyen dacht dat er iets ergs aan de hand was, waardoor hij moest stoppen met zingen. Verkooyen: "Voor het zelfde geld was er paniek uitgebroken bij het publiek. Ik dacht dat er iemand met een bomgordel achter het podium stond. Ik zing al dertig jaar. Hoe kun je zoiets toch doen?"

Snotneus
Fans van Verkooyen nemen het massaal voor hem op. Vooral Hazes junior moet het ontgelden. "Wat een hoogmoed van Dré Hazes" zegt Trijnie Tingen. Marjo Kouwenberg zegt: "Echt schandalig of het nou wel of niet mag, je haalt niemand maar dan ook niemand van het podium af de snotneus."

Er zijn ook mensen die begrip hebben voor de organisatie. Michelino van Heemskerken: "Dat krijg je als er nummers niet in de playlist staan en je het toch gaat zingen. Tjaa dan had ik het ook laten verwijderen".
[Facebook:https://www.facebook.com/frank.verkooyen/posts/10207434953630842] 
[facebook:https://www.facebook.com/frank.verkooyen/videos/10207431233057830]

Stomverbaasd
De organisator van Oosterhout Live, Arnoud Kasteleijns, zegt stomverbaasd te zijn dat Verkooyen eindigde met een Hazesmedley. Artiesten houden rekening met collega-artiesten. Hazesnummers horen natuurlijk vooral bij Dré junior. Ik werd er niet vrolijk van dat Verkooyen eindigde met Hazes". Ik betreur het heel erg wat er gebeurd is, maar gelukkig heeft het publiek van Oosterhout Live er niets van gemerkt. Het optreden van Verkooyen stond als een huis.

Wachten op privacy instellingen...