Video

Wie kan er het snelst rennen in een bruidsjurk, 70 deelneemsters aan de start

2 juli 2017 om 16:57 • Aangepast 20 november 2020 om 23:56
nl
Je bruidsjurk aan en rennen maar. Dat gebeurde zondag tijdens de Bridal Run in Deurne. Tientallen dames renden de benen onder hun lijf uit in bruidsoutfit.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

Het parcours van de Bridal Run was gelukkig niet zo lang. 1 kilometer moest er afgelegd worden. De winnaar krijgt een splinternieuwe bruidsjurk.

Wachten op privacy instellingen...


Ruby and Rose
Maar dat is niet de enige reden dat veel vrouwen meelopen. De opbrengst van de Bridal Run gaat namelijk naar de Stichting Ruby and Rose Zij zamelen geld in voor onderzoek naar gynaecologische kanker. "Vorig jaar heb ik zelf een periode meegemaakt waarin het onrustig was in mijn baarmoeder dus daarom loop ik mee", vertelt een zichtbaar geëmotioneerde deelneemster. Een andere vrouw vult aan, "Ik ben twee schoonzusjes kwijtgeraakt, dus je weet waar je het voor doet."

Wachten op privacy instellingen...


'Ik hoop dat de rest struikelt'
Met een bruidsjurk als hoofdprijs zijn de deelnemers natuurlijk bloedfanatiek. "Ik hoop dat de rest struikelt", vertelt een deelneemster met een flinke knipoog. Vier vriendinnen die meelopen om een jurk te winnen voor één van hen die nog moet gaan trouwen, hebben een simpele tactiek. "Jurk omhoog en gewoon keihard rennen. Gas erop."

Uiteindelijk kwam Sabine Moonen uit Rosmalen als eerste over de finish. Ze won dus een nieuwe bruidsjurk van organisator bruidsmode Koonings in Deurne. Klein probleempje: Ze moet nog wel gevraagd worden...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.