Volkszanger Frank Verkooyen ontkent: 'Ik wist niet dat ik geen Hazes-nummers mocht zingen'

3 juli 2017 om 13:12
Het relletje op Oosterhout Live
Het relletje op Oosterhout Live
Volkszanger Frank Verkooyen uit Breda was voor zijn veelbesproken optreden op Oosterhout Live al twee keer verzocht om niet het nummer ‘Zij gelooft in mij’ van André Hazes te zingen. Toen hij dat verzoek negeerde en toch met Hazes-nummers aan de haal ging, werd hij van het podium gehaald. Dat zegt Niels Houtepen, in het verleden ook bekend onder zijn artiestennaam Nick Nielsen, de presentator van Oosterhout Live. Verkooyen spreekt dit tegen.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

Verkooyen was ongeveer 25 minuten aan het optreden. Hij zong toen eerst ‘Zij gelooft in mij’ en zette daarna een Hazes-medley in. Dat was voor de organisatie van het evenement reden om presentator Houtepen het podium op te sturen om Verkooyens optreden te beëindigen.
[facebook:https://www.facebook.com/frank.verkooyen/videos/10207431233057830]

“Ik ben ook organisator van evenementen, dus ik weet dat je op zo’n dag een verscheidenheid aan nummers wilt. Toen de organisatie zag dat Verkooyen hetzelfde nummer als Dré Hazes in zijn repertoire had en Hazes ook vlak na Verkooyen stond geprogrammeerd, is hem tot twee keer toe verzocht dat nummer te schrappen”, zegt Houtepen.

'Zij gelooft in mij'
Houtepen en de organisatie gingen ervan uit dat Verkooyen zich daaraan zou houden. “Toen zong hij toch ineens ‘Zij gelooft in mij’. Toen heeft Dré Hazes aangegeven dat hij dan wel een ander nummer van zijn vader zou zingen. Maar toen ging Verkooyen over op een Hazes-medley en dat ging team Hazes te ver.”

LEES OOK: Dré Hazes over rel op Oosterhout Live: 'Ik zou nooit iemand van het podium af laten sturen'

Nadat Houtepen het optreden van de volkszanger had gestopt, liepen de gemoederen achter de schermen hoog op. “Ik begrijp de emotie natuurlijk, maar het was geen fijn moment. Er zijn hier geen winnaars.” Houtepen vindt dat Dré Hazes geen blaam treft.

Wat de presentator betreft, kan hij in de toekomst weer gewoon samenwerken met Verkooyen. “Ik ken hem als een prettig persoon. Ik denk dat hij niet zijn beste dag had.”

Reactie Verkooyen
Verkooyen zegt dat hij gewoon in zijn recht stond. "Mijn repertoire is goedgekeurd door de organisatie. Als het niet had gemogen, had ik het niet gedaan."

De volkszanger gaat binnenkort in gesprek met Oosterhout Live. "Ik ben niet haatdragend, maar dit is niet met één bakje koffie opgelost."

Wachten op privacy instellingen...