Man valt bij asbestsanering door dak van schuur - Omroep Brabant

Man valt bij asbestsanering door dak van schuur

3 juli 2017 om 14:28
nl
Een man is maandagmorgen bij asbestsaneringswerk aan een huis in Vierlingsbeek door een dak gevallen. Dit gebeurde aan de Staaiweg, vlakbij de plek waar de veerpont over de Maas naar het Limburgse Bergen aanlegt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het slachtoffer is volgens een woordvoerder van de Inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, zes meter naar beneden gevallen. Hij is gewond naar een ziekenhuis gebracht, zo meldde de politie. Het is niet bekend wat de man mankeert en wat er exact is gebeurd.

Arbeidsinspectie ingeschakeld
De man is door het dak van een schuur bij het huis gezakt. Na de melding, net voor twaalf uur, kwamen een traumahelikopter, een ambulance, brandweer en politie naar het huis in Vierlingsbeek. De Inspectie SZW is ingeschakeld om verder onderzoek te doen.

De brandweer heeft de man geholpen nadat hij door het dak was gevallen, zo moest hij ontsmet worden, omdat er met asbest was gewerkt.

Asbestplannen onder druk
Juist dit weekend werd bekend dat de vierduizend voetbalvelden aan asbestdaken in Brabant vóór 2024 moeten worden verwijderd, maar dat dit door strengere controles niet lukt. Het gaat voooral om golfplaten met asbest op oudere boerenstallen.

Saneringsbedrijven gebruiken voor het werk op grotere daken een hijskraan met een open werkbak. Dat mag echter niet op die manier, maar het wordt al jaren gedoogd. Het verbod leidt volgens de VVTB, de branchevereniging van asbestverwijderaars, juist tot onveilige situaties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.