Jongen die vluchtte met handboeien om opgepakt door de politie

5 juli 2017 om 13:56 • Aangepast 20 november 2020 om 23:52
nl
De politie heeft woensdagochtend vier jongens aangehouden op verdenking van het mishandelen van een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) van het Brabants Landschap. De jongens zaten in natuurgebied de Leemkuilen in Biezenmortel te vissen en stookten een vuurtje toen ze werden gecontroleerd. Toen ze hun identiteitsbewijs moesten laten zien, probeerde een van jongens te vluchten.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Wanneer de ambtenaar hem wilde tegenhouden, begon de jongen te schoppen en te slaan. Toch kon de BOA de jongen in de boeien slaan. Dat vonden zijn vrienden weer niet zo’n goed idee en schoten de jongen te hulp. De drie vrienden schopten en duwden de man en de jongen kon er, met de handen geboeid, alsnog vandoor.

Hazenpad
De BOA ging hem nog achterna, maar werd getackeld door een van de vrienden. Ook de vrienden kozen het hazenpad. De politie trok met meerdere wagens en een politiehelikopter uit, maar konden de jongens niet vinden. De politie onderzocht de zaak en bracht een Burgernetmelding uit. Uiteindelijk kwam de politie de jongens al snel op het spoor.

Wachten op privacy instellingen...

Het bleken twee jongens van 14 en 17 jaar te zijn uit Berkel-Enschot, een 18-jarige jongen uit Oisterwijk en een 17-jarige jongen uit Tilburg. De jongen uit Tilburg is degene die met handboeien om vluchtte. Alle vier zitten vast voor verhoor en onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.