Brandende vrachtwagen geblust, brandweer begonnen met opruimen

5 juli 2017 om 14:04 • Aangepast 20 november 2020 om 23:52
nl
In Eindhoven is een verkeersinfarct ontstaan doordat woensdagochtend een vrachtwagen met hooi in brand vloog. De brandweer had moeite met het blussen van het hooi en zette drie kranen in om de hooibalen uit elkaar te trekken. De brand is inmiddels geblust en opruimingswerkzaamheden zijn gestart. Automobilisten sluiten nog wel aan in een file, maar zo heftig als tijdens de ochtendspits is het niet meer.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Het was woensdagochtend aansluiten op de A2 in de richting van Eindhoven, rond 09:00 uur stond er een file van ruim elf kilometer. Al het verkeer moest over de parallelbaan N2. Op de A50 en de A58 richting Eindhoven stond het ook vast.

Wachten op privacy instellingen...

Rond 09:30 uur werd het sein brandmeester afgegeven. Om 11:00 uur werd er weer een rijstrook geopend voor verkeer. De brandweer is nog tot 14:00 uur woensdagmiddag bezig met nablussen, onderzoek en opruimen. De Verkeersinformatiedienst VID vraagt automobilisten rekening te houden met vertragingen.

Wachten op privacy instellingen...

Een vrachtwagen met hooi vloog nog door onbekende reden in brand. De aanhanger met hooi kon worden gespaard, maar de voorkant brandde volledig uit. Hulpdiensten waren snel ter plekke. De brandweer kwam met vier wagens. Later op de ochtend kwam ook nog een takelwagen.

De chauffeur had op tijd door dat er brand in zijn hooi was en zette de vrachtwagen stil op de vluchtstrook. De aanhanger kon hij nog loskoppelen. Hij raakte niet gewond.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.