Ierse Travellers terroriseren Brabantse campings: ‘Bang dat ze de boel komen verbouwen’

5 juli 2017 om 15:49
nl
Op dit moment is er onrust onder Brabantse campingeigenaren, omdat zogenoemde Ierse Travellers zich in de provincie begeven. Deze rondtrekkende Ieren zijn intimiderend, laten een puinhoop achter en betalen niet voor hun verblijf.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

Een campingeigenaresse (ze blijft op verzoek anoniem) had onlangs meer dan tien Ieren op haar camping. “Deze mensen hebben hun eigen regels”, vertelt ze. “Ze intimideren andere campinggasten en laten een puinhoop achter. Je moet het een beetje vergelijken met Ma Flodder of de New Kids, alleen dan in het echt.”

Werkwijze
De Ieren komen eerst met een paar man vragen of er plek is. “Voor je het weet heb je er meer dan tien rondlopen. En betalen doen ze niet. Daar hebben ze altijd een smoesje voor. De pinpas werkt niet meer, of de automaat waar ze geld willen opnemen is buiten gebruik.”

De eigenaresse van de camping is blij dat de Ieren weer vertrokken zijn. De angst zit er nog wel in. Ze durft haar verhaal alleen anoniem te doen. “Ik ben bang dat ze uit wraak de boel komen verbouwen.” De vrouw deed geen aangifte bij de politie. Een politiewoordvoerder laat weten dat hij hoopt dat campingeigenaren dit wel gaan doen.

Andere camping
Campingeigenaren in Brabant hebben online een systeem waarmee ze elkaar kunnen waarschuwen voor de Ieren. Mede daardoor was de eigenaresse van een campingboerderij uit Goirle alert. Zij wist dat de Travellers misschien ook bij haar zouden aankloppen en dat gebeurde.

“Ik had gehoord dat ze in de provincie waren en meer dan tien jaar geleden hebben we er eens mee te maken gehad. Dat was geen pretje. De poep zat tegen de muren”, herinnert ze zich.

De Ieren wisten haar camping ook nu te vinden. Het lukte de eigenaresse ze te weren. “Toen ik ze aan zag komen lopen, gingen alle alarmbellen af. Eerst zei ik dat de camping vol zat. Maar toen gingen ze provocerend een rondje rijden over de camping. Gelukkig was het die dag druk en zat het terras vol. Daar zaten een paar mannen die me hebben geholpen om ze weg te sturen. Dat was me alleen niet gelukt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.