'Het is een nachtmerrie', vakantiepark Chaam in rouw na overlijden jongetje (8)

6 juli 2017 om 14:39 • Aangepast 20 november 2020 om 23:50
nl
Verdriet overheerst op vakantiepark de Flaasbloem in Chaam. Woensdagmiddag werd daar een Belgisch jongetje uit het recreatiemeer gehaald. Een paar uur later overleed het kind. "Het is een nachtmerrie", vertelt Riné van Dingstee, directeur van RCN Vakantieparken waar de Flaasbloem onder valt.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

"Het personeel en de campinggasten zijn erg verdrietig. Dit wil je als camping niet meemaken", vertelt hij. "Het is een nachtmerrie geweest voor ons personeel. En natuurlijk nog veel meer voor de familie van het jongetje."

Wachten op privacy instellingen...

Personeel zocht mee
Woensdagmiddag werd rond kwart over vijf bekend dat het jongetje vermist was. "Hij was voor het laatst gezien bij het water. Daar zijn we meteen gaan zoeken. Het personeel ging het water in en de hulpdiensten werden gebeld", vertelt Van Ringstee. Het kind was op bezoek bij familie op het park.

Het jongetje werd inderdaad in het aangelegde recreatiemeer van de camping gevonden. Hij was niet aanspreekbaar. Het kind werd naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht en is daar later overleden.

Recreatie plas is open
Het recreatiemeer is donderdag gewoon open. "Er was geen aanleiding om de plas te sluiten", aldus Van Dingstee. De plas is in januari nieuw aangelegd op de camping. "We kijken nu wel opnieuw samen met de politie naar alle veiligheidsmaatregelen."

Wachten op privacy instellingen...

Voor het personeel en de gasten werd woensdagavond slachtofferhulp geregeld. "De eerste sessie is woensdagavond al geweest. Dat was snel en professioneel geregeld door de politie", zegt hij. Ook de komende periode kunnen mensen gebruikmaken van slachtofferhulp, mocht dat nodig zijn.

Onderzoek politie
De politie is nog steeds bezig met het onderzoek hoe de jongen kon verdrinken. Mogelijk is er sprake van nalatigheid en komt daar een strafrechterlijk onderzoek uit voort. De politie verwacht hier pas over een week duidelijkheid over te kunnen geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.