Ryanair schrapt zes bestemmingen vanaf Eindhoven Airport - Omroep Brabant

Ryanair schrapt zes bestemmingen vanaf Eindhoven Airport

6 juli 2017 om 13:00
nl
De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair schrapt zes bestemmingen vanaf Eindhoven Airport. Het gaat om drie geplande nieuwe verbindingen en drie bestaande. Die laatste drie worden verplaatst naar de nabijgelegen Duitse luchthaven Weeze.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

Nog eens zes andere bestemmingen worden minder vaak aangevlogen vanaf Eindhoven Airport dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Bestemmingen geschrapt
Het gaat om de geplande routes naar Aarhus in Denemarken en om de Italiaanse bestemmingen Milaan en Trapani. De bestaande routes naar Oradea in Roemenië, Rabat en Tanger in Marokko, worden verplaatst naar Weeze.

Eindhoven Airport loopt volgens de luchtvaartmaatschappij op jaarbasis 400.000 passagiers mis.

Ruimtegebrek
De maatregelen zijn volgens Ryanair nodig omdat op Eindhoven Airport en Schiphol te weinig ruimte is om te groeien. De Ierse prijsvechter vermoedt dat de Nederlandse overheid KLM en Transavia wil beschermen en gaat daarover klachten indienen bij de Autoriteit Consument& Markt en de Europese Commissie.

Ryanair wilde dit najaar nieuwe routes openen op Eindhoven Airport, maar kreeg van de overheid geen extra slots toegewezen. Topman Michael O'Leary is daar woedend over. Had KLM of Transavia gevraagd om uitbreiding van de capaciteit, dan zou dat volgens hem geen enkel probleem zijn geweest.

Eindhoven Airport
Eindhoven Airport zegt in een reactie dat ze zich vanzelfsprekend moet houden aan de afspraken met de omgeving over vergunningen en daarom niet aan de volledige vraag van de luchtvaartmaatschappijen kan voldoen. Ze is blij dat er toch nog op vier nieuwe bestemmingen door Ryanair gevlogen gaat worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.