Allerlaatste Champions Trophy in Breda: 'Allerbeste hockeyers straks hier te zien'

6 juli 2017 om 18:12 • Aangepast 20 november 2020 om 23:49
nl
De Champions Trophy voor herenteams in 2018 wordt gespeeld in Breda, dat heeft de Koninklijke Nederlandse Hockeybond donderdag bekendgemaakt. Het is de allerlaatste editie van het toernooi, dat wordt vervangen door een nieuwe competitie.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Het bod uit Breda was een gezamenlijk initiatief van de Gemeente Breda en vijf lokale hockeyverenigingen, met ondersteuning van de provincie Noord-Brabant.

De vijf verenigingen BH & BC Breda, HC Prinsenbeek, B.H.V. Push, M.H.C. Teteringen en B.N.M.H.C. Zwart-Wit besloten samen een bod in te dienen nadat zij eerder in 2016 al succesvol samengewerkt hadden. Toen wonnen ze gezamenlijk de KNHB-titel 'Sportiefste vereniging van Nederland'. Breda was dat jaar bovendien gastheer van de interlandwedstrijd Nederland-Spanje.

Wachten op privacy instellingen...

Wethouder De Beer 'ongelooflijk trots'
"Ik ben ongelooflijk trots dat we dit tophockey-event in onze stad kunnen houden", zegt Paul de Beer, wethouder in de gemeente Breda. "De beste hockeyers ter wereld zijn hier straks te zien op de velden van hockeyclub BH & BC Breda. Een geweldige opsteker voor hockeystad Breda. Dit geeft een enorme stimulans aan sport en aan talentontwikkeling."

"En aan de aantrekkingskracht en naamsbekendheid van Breda", vervolgt De Beer. "Mooi en bijzonder dat de vijf hockeyverenigingen in Breda zo intensief samenwerken om dit toernooi tot een succes te maken! Met dit topevenement hebben we ook in 2018 weer een echte sportzomer in Breda"

Locatie
Het terrein van BH & BC Breda aan de Burgemeester de Manlaan krijgt tijdelijke tribunes, atletiekvereniging Sprint stelt delen van de accommodatie en de parkeerplaats beschikbaar voor het evenement. De Champions Trophy staat op de agenda van 23 juni tot en met 1 juli 2018.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.