Vrouw overvallen in huis, viertal gearresteerd in Grave

7 juli 2017 om 15:01
nl
Een vrouw is vrijdagochtend rond halfzeven overvallen in haar huis aan de Dinthersedijk in het buitengebied van Schijndel. Ze werd door drie mannen bedreigd met iets dat leek op een vuurwapen.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Na de overval gingen haar belagers er met onder meer geld vandoor in een goudkleurige of beige auto. De vrouw bleef geschrokken achter, maar raakte niet gewond.

Wijk afgesloten
Agenten zagen de auto rijden in de buurt van knooppunt Paalgraven bij Oss en later zagen ze de auto staan bij een huis in de Maria Stuartlaan in Grave. Daarop sloot de politie de wijk af. De 19-jarige bewoner van het huis werd aangehouden, toen hij naar buiten kwam. Hij is voor onderzoek naar het politiebureau gebracht.

Omdat het vermoeden bestond dat er in het huis nog mensen aanwezig waren, kwam een arrestatieteam naar de Maria Stuartlaan om het huis binnen te vallen. Terwijl het team bezig was met voorbereiden, kwamen twee Nijmegenaren van 24 en 21 een brandgang uitgelopen. Ze werden direct aangehouden.

Huizen doorzocht
Kort na de arrestatie van dit duo hield de politie bij een ander huis in de straat nog een vierde man - een 21-jarige Nijmegenaar - aan. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval in Schijndel. De politie heeft de twee huizen in de Maria Stuartlaan doorzocht. De auto die mogelijk betrokken was bij de overval is in beslag genomen en wordt onderzocht op sporen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.