Nog hele weekend rookoverlast na brand in natuurgebied De Malpie Valkenswaard

8 juli 2017 om 12:08 • Aangepast 20 november 2020 om 23:46
nl
De brand in natuurgebied De Malpie in Valkenswaard is onder controle, maar zorgt nog het hele weekend voor rookoverlast. In een gebied van 100 hectare brandde 60 tot 70 hectare heide af. De brandweer rukte met twee pelotons en groot materieel uit. Er is geen gevaar meer dat de brand zich nog uitbreidt.
Profielfoto van Maaike CnossenProfielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Maaike Cnossen & Stephen Bell

De brandweer besloot vrijdagavond om de brand gecontroleerd uit te laten branden, omdat het gebied niet meer begaanbaar was. De stroken bos om de brand worden nat gehouden. Het uitbranden zal nog uren duren, meldde een woordvoerder van de brandweer.

Zaterdag vliegt de brandweer met een helikopter over het natuurgebied om zogeheten hot-spots, de plekken waar het vuur nog niet geheel gedoofd is, in kaart te brengen en te blussen. Er hangt nog veel rook. De brandweer verwacht dat die rook pas aan het einde van het weekend helemaal weg is.

Droogte
In de provincie geldt vanwege droogte nog altijd code geel. Het risico bestaat dat na het blussen de brand diep in de grond door blijft smeulen. 

Wachten op privacy instellingen...

Er hangt veel rook boven de Maastrichterweg nabij de Taamvenhoeve. Vanwege de stevige wind werd het blussen voor de brandweer een stuk lastiger. "We houden de brand binnen een bepaald vakgebied waar veel water is", legde een woordvoerder van de brandweer uit. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

Waarschuwing
De brandweer waarschuwt omwonenden voor de grote rookwolken die zijn ontstaan. Bij last wordt aangeraden ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.